Avocado jam

IMG_1345

Een groentejam, niet voor de hand liggend recept, aangezien je waarschijnlijk een zoete smaak verwacht. Toch heb ik hier gekozen voor een hartige jam. Niet echt lekker voor op je brood, maar zeker het proberen waard!

Benodigdheden:

  •  250 g avocado
  •  20 ml witte balsamico azijn
  •  250 g geleisuiker
  •  citroensap
  •  chilipoeder
  •  mespuntje piment

Recept:

Breng de azijn, geleisuiker, piment en de chilipoeder langzaam al roerend aan de kook. Laat het mengsel 4 minuten goed borrelend koken. Pureer ondertussen de avocado met citroensap in een keukenmachine. Laat het mengsel even afkoelen en voeg de gepureerde avocado toe aan het mengsel. Meng eventueel met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de jam toe aan een schoongemaakte pot, tot aan de rand vullen en direct sluiten. Zet de jampot voor 5 minuten op z’n kop.

Sensorische beschrijving:

De jam heeft een geleiachtige structuur, is nat en vrij stijf. Het mondgevoel is zacht, de jam smelt in je mond. De kleur is donker, een legergroene tint. Het ruikt sterk, naar de balsamico azijn. De avocado geur is geheel verdwenen. Het smaakt erg azijnachtig met een pittig tintje.

Plaats een reactie